Modă pictată în roz – Lansare colecției Baby Green sub semnătura Carmen Emanuela Popa

Modă pictată în roz – Lansare colecției Baby Green sub semnătura Carmen Emanuela Popa


Trebuie să încep cu faptul că sunt grasă. Nu am foarte mult kg în plus, dar sunt suficiente ca să nu mă mai simt bine în pielea mea. Știam că este vorba despre un eveniment din lumea modei și am încercat să mă îmbrac frumos, dar după 3 rochii care mi-au rămas mici, am ajuns tot în blugi. Da, nu m-am simțiti foarte în largul meu printre toate celelalte volănașe, pălării și coliere, dar nu despre asta e vorba.

Așadar, am plecat supărată și grasă, murind de cald, spre Calea Victoriei, la nr. 122, unde se află atelierul și magazinul creatoarei. Aveam fruntea încrețită și ceva ironii în buzunar, am renunțat la ele când am realizat căldura și deschiderea lui Carmen. Îți poți da seama de mare parte din caracterul unui om după felul în care vorbește despre alți oameni.

baby_green_2Dincolo de asta, a fost un moment revelator pentru mine când am văzut în lucrările și descrierea creatoarei o modă care depășește termenul de fashion. Desigur, viziunea mea este limitată, dar a fost aproape un sentiment epurativ să înțeleg conceptul și motivațiile din spatele colecției Baby Green.
Pe scurt, Carmen încurajează nonșalanța copilăriei în acțiunile mature, întorcând spatele prejudecăților. Conceptul oficial al colecției este Anti-Gravity Poem, care înseamnă fix ce zice: o poezie vizuală despre ruperea noastră de gravitația cotidianului, de a redeveni ce eram. În cuvintele frumoase ale lui Carmen „O maturizare în hainele copilăriei, o suprapunere de nostalgii în degustările recente ale acestei lumi.”

Prezentarea a avut și un moment neașteptat, în care creatoarea și-a pus în practică ideologia. Cu o pensulă nr. 4 (zic și eu) într-o mână și o cutiuță de vopsea roz pal în cealaltă, Carmen și-a „mâzgălit” o parte din colecție, spre deliciul spectatorilor. Însă uimirea mai mare abia urma. Cu aceeași pensulă a adăugat câte un oarece semnificativ în pieptul câtorva din vizitatori: Un bebeluș pentru o mămică viitoare, nasturi în plus pe cămașa soțului acestuia, niște buze pe bluza hairstylist-ului, o cruce la gâtul soțului acesteia, un cuc pe cămașa unui blogger singuratic, un ochi pe tricoul unei fete cu ochi albaștri și în cele din urmă o medalie în pieptul fratelui și managerului ei. Iar la urmă de tot, pe nesimțite aproape, fratele ei i-a sustras pensula și i-a desenat lui Carmen un curcubeu.

Am plecat de acolo mai „ușoară” pentru că, indiferent dacă înțeleg moda sau nu, ce s-a întâmplat acolo a fost o trăire profundă, o experiență care mi-a dat răspunsuri și mi-a pus întrebări. Artă, deci.

+ There are no comments

Add yours