#unmomentcolorat – O aventură în trecut cu nasturi și un tub de lipici

#unmomentcolorat – O aventură în trecut cu nasturi și un tub de lipici


Later Edit: Per total nu contează foarte mult, dar pe mine mă bucură că am câștigat concursul. E semn că m-am descurcat și că ar trebui să investesc mai mult timp și efort în ideile mele.

Nasturii sunt de pe ebay, lipiciul este Moment, iar trecutul e al meu. Aș zice că e numai al meu, dar din feedback-ul campaniei am realizat că îmi împart trecutul cu o grămadă de oameni faini.
Aventura a luat naștere în urma înscrierii într-un concurs organizat de Moment, dar a depășit limitele acestuia. Acum face parte dintr-un proiect mai mare, pe termen lung. Folosind hashtagul #unmomentcolorat am început să lipesc nasturi în toate locurile memorabile pe unde am trecut.

Primul nasture lipit și primul hashtag #unmomentcolorat a fost la stația de metrou Păcii. L-am convins pe dragul meu Andrei că e o idee absolut genială să-mi țină companie în timp ce mă plimb aiurea prin oraș, lipind nasturi. De altfel, fără entuziasmul lui cred că rămâneam lângă ventilator acasă. Așadar, prima oprire este la stația de metrou Păcii, a se observa avionul simbolic din background.

nasturi_pacii

 

Următorul popas a fost pe Lacul Morii. Am mai fost acolo o singură dată acum doi ani. Era în aprilie, soarele era din ce în ce mai blând cu noi și Andrei m-a invitat la o plimbare surpriză. Lacul a fost absolut minunant, calm și liniștitor. În clipa în care am stat pe iarba verde am știut că primăvara venise să stea de-a binelea. Acolo am întâmpinat primăvara.

nasturi_lacAm mers mai departe, am ajuns în Drumul Taberei, pe strada Romancierilor. Acolo este o shawrmerie de unde îmi luam shawrma în fiecare săptâmână după antrenamentul de karate. Îmi amintesc plăcut de cartofii dulcegi și foamea de lup de fiecare marți și joi. Dacă aveți drum în zonă merită să o încercați!

nasturi_romancierilor

 

Am rămas în cartier și am vizitat și apartamentul în care am locuit aproape un an cu Jakob și Cristina. În capul meu s-au învârtit toate momentele colorate, serile de pizza și Netflix, iarna friguroasă și Bartimuță – pisica univeristară.

nasturi_pascani

Cu toate că nu am făcut poza în aceeași zi, scriu acum și despre ștrandul din Drumul Taberei. Nu e cine știe ce, dar era mereu aproape, apa era curată și rece, iar șezloangele erau așezate la umbră. Formula perfectă pentru o bălăceală pe cinste.

nasturi_strand

Am plecat din Drumul Taberei cu 368-ul și nu m-am putut abține. Am lipit #unmomentcolorat și acolo. Cât am stat în Dr Taberei am mers o grămadă cu 368-ul și am auzit multe discuții între pensionari, dezbateri politice și certuri, dar am întâlnit și o destui oameni cel puțin interesanți.

nasturi_368

 

Am coborât aproape de Ateneu. Ah, Ateneul! Ce loc frumos, ce timpuri fascinante. Am fost la destule concerte acolo, dar pe departe cel mai memorabil a fost al corului meu preferat din Brașov –Jugendbachchor. În background este și al doilea erou al zilei – Andrei.

nasturi_ateneu

 

Am pornit-o la pas spre Piața Revoluției, mai exact spre „cartof”. Pe aici am plimbat-o pe mama în prima ei vizită la București, aici am mâncat la prânz cu Simona (zis și Dr. Queen), aici mi-a adus Mădălina mâncare de la Spring, aici am avut cele mai faine zile de la jobul meu de la Sien (cu Cristina, Mihai, Miki, Marius, Radu și Simona).

nasturi_cartof

 

Ne-am continuit drumul spre Romană, unde nu puteam să nu marchez momentele de la Mc-ul de la Romană. De altfel, sunt așa de multe momente acolo încât am lipit doi nasturi. Sunt convinsă că este un loc special pentru mulți dintre voi.

nasturi_mc

De acolo am mers la IKEA. M-am mutat în București în octombrie 2010. La scurt timp au venit în vizită Adina și Roxi, dar înainte să sosească am realizat că nu am decât o oală, o farfurie și un tacâm. M-am pierdut de câteva ori până să ajung la marele magazin cu de toate, dar în cele din urmă am ajuns și cu 100 de lei mi-am cumpărat de toate cele necesare pt musafiri, inclusiv prima mea tigaie. De fapt, am luat de toate, mai puțin tacâmuri. Așadar, în sâmbăta aia, musafirii mei (Adina, Roxi și Dragoș) au mâncat geniala supă de roșii cu linguri de plastic.

nasturi_ikea

 

Ultimul #unmomentcolorat din București (deocamdată) a fost norocosul nasture lipit la metrou Unirii, pe unde am alergat după metrouri, unde am găsit 70 de lei într-un bancomat, unde am aluncat și căzut în fund, unde m-am mirat prima dată ce aglomerat e Bucureștiul.

nasturi_unirii

Partea a doua a aventurii s-a desfășurat în Brașov, unde mi-am petrecut primii 24 de ani de viață. E clar, am mult mai multe amintiri de acolo și mi-a fost greu să aleg doar câteva locații. De asemenea, feedback-ul a fost mai consistent pentru aceste poze. Bănuiesc că am mai mulți brașoveni în lista de prieteni decât bucureșteni. Iată colecția inițială din Brașov.

nasturi_warthe nasturi_turnuri nasturi_ziduri nasturi_maternitate nasturi_bn nasturi_bn2 nasturi_piatasf nasturi_republicii nasturi_patiserie nasturi_honterus nasturi_bartolomeu nasturi_livada nasturi_acasa

Cum spuneam, aventura mea nu se încheie aici. Voi continua să lipesc nasturi peste tot unde am avut momente colorate. Îmi place să privesc înapoi și să mă minunez de ce viață interesantă și minunată am avut până acum și în același timp să mă uit cu mare interes spre viitor și ce momente demne de nasturi va aduce.

Revenind la declanșatorul acestui proiect, dacă cumpărați produse Moment de minim 50 de lei până pe 15 septembrie, pot înscrie bonul pe www.lipesteorice.ro și pot câștiga unul dintre cele 6.300 prânzuri la McDonald’s, 500 lei săptămânal sau marele premiu de 1.000 euro.

O ultimă chestie. De ce nasturi? Nasturii țin chestiile împreună, la fel ca lipiciul. Pentru mine reprezintă un simbol de a lega trecutul de prezent.

 

 

+ There are no comments

Add yours