Expoziție de design contemporan la Centrul Rus de Știință și Cultură București

Expoziție de design contemporan la Centrul Rus de Știință și Cultură București


Ultima oară când am scris despre o lansare de modă, am scris despre Carmen Emanuela Popa. Începusem cinic și terminasem pe o notă mai mult decât optimistă, deoarece întreaga experiență a fost revelatoare.

Azi scriu tot despre ea, mai exact despre un nou eveniment, o expoziție de design contemporan care se va desfășura în perioada 3-11 martie la Centrul Rus de Știință și Cultură București (Lascăr Catargiu, nr. 50). Expoziția va găzdui o serie de obiecte vestimentare conceptuale care fac parte din noua colecție BD toamnă / iarna 2016, dar și piese din prestigioasele colecții prezentate pe podiumurile internaționale din cadrul evenimentelor de profil cum ar fi Mercedes Benz Fashion Week Russia sau Athens Xclusive Designers Week. Iar o parte din lucrările colectiilor Woman N, Soldatul Necunoscut Contemporan și piese din prima colecție semnată Carmen Emanuela Popa, vor fi însoțite de un număr de schițe originale ale designerului.
Un motiv în plus pentru care cred că acest eveniment va depăși limitele fashionului este îmbinarea artelor. În seara deschiderii, pe 3 martie la ora 18, dansatoarea Georgiana Dobre va aduce un omagiu baletului rus completat cu interferențe contemporane, iar Abel-Edison Corban va susține un recital la pian.

Nu pot spune că sunt un om schimbat, dar pot spune cu sinceritate că încep să văd moda tot mai mult ca pe o formă de artă. Iar pentru această deviere de la ideile mele fixe este „de vină” Carmen. O urmăresc de câteva luni pe facebook și vă împărtășesc una din acțiunile care m-au impresionat.
În septembrie 2015, designerul și câteva modele au ieșit pe străzile Parisului pentru a milita pentru pace, purtând „uniformele” Soldatului Necunoscut Contemporan create de Carmen Emanuela Popa. În sunetul scandării „vive la paix” grupul a mărșăluit pe podiumul transformat în trotuar, dând culoare și voce soldatului necunoscut. Cel puțin asta am înțeles eu. Și până la urmă asta e frumusețea artei, poate însemna lucruri diferite și poate trezi simțăminte diverse în fiecare om.

CEP_2

 

+ There are no comments

Add yours