Dragă Praktiker, nu tot ce e galben se mănâncă

Dragă Praktiker, nu tot ce e galben se mănâncă


De când m-am mutat într-o locuință nemobilată, încet și sigur, am dezvoltat o pasiune pentru magazinele Praktiker, Hornbach și Dedeman. Exact în ordinea asta.
Pe la sfârșitul lui februarie am fost în zona unui Praktiker să-și ia Andrei adidași și spre semi-exasperarea lui am intrat și în magazinul sus-menționat. Am promis ca nu iau nimic decât o floare pentru mama. Dar asta e o promisiune pe care nu pot să o țin, aproape niciodată. Am luat și un ghiveci mic cu bulbi de brândușe, care momentan sunt în moarte clinică, și era cât pe ce să iau un zmeur. Ghinionul meu că nu aveam unde să îl plantez. Norocul lui Andrei. Sau cel puțin așa credea, că a scăpat. M-am reorientat asupra arbuștilor ornamentali și mi-a căzut privirea pe o cutie galbenă.

fors_p

Forsythia! Iubesc baschetul ăsta. Îmi amintește de duminicile petrecute la mamadulce, cea mai dulce dintre bunici, în grădină ei imensă cu căpșuni, furnici și lalele.
M-am hotărât instant. Am dus boschețelul acasă, am ieșit pe terasă și l-am plantat într-o găleată cu pământ. E important să menționez că în acest punct avea doar muguri, nimic înflorit.
L-am udat în fiecare zi și abia așteptăm să îngălbenească de bine. În scurt timp s-au desfăcut mugurii, în galben, dar nu flori, doar frunze. De atunci tot aștept florile. De fapt, m-am resemnat, boschețelul meu nu e Forsythia.
Așadar, dragă Praktiker, nu tot ce e galben e Forsythia. Frumos ar fi să luați măsuri.

P. S. Știe cineva ce boschet am?

4 Comments

Add yours
  1. 1
    Mimi

    Am întrebat un inginer horticultor despre planta din imaginea ta și părerea lui este că planta, într-adevăr este cea de pe etichetă. Acum este la stadiul de butaș și anul acesta nu înflorește, însă este posibil să înflorească la anul, dacă va fi bine întreținută. Succes!

+ Leave a Comment