Levănțică sau Lavandă?

Levănțică sau Lavandă?


Lucrez la Eroilor. De când a venit căldura merg cu bicicleta, dar mai sunt zile ca azi, când pare că plouă, când iau metroul. La ieșirea de sus, la scări, sunt mereu vânzători ambulanți. În funcție de anotimp, poți cumpăra banane, portocale, mandarine, kiwi, caise, căpșuni sau porumb. Uneori găsești șosete și ștrampi și aproape mereu e un nene cu „șervețele la un leu”. De vineri e o femeie tânără care vinde levănțică, 1 leu buchețelul. M-au tentat așa de mult încât mi-am comandat și eu semințe de pe ebay.
Oricum, azi dimineață (să zicem) urcam scările, muream de cald (am supraestimat răcoarea) și o aud pe fată „Levănțică, levănțică”. Am întins gâtul să adulmec din mers parfumul, când aud în spatele meu o voce apostrofare către tipă: „Lavandă de Marsei! Așa se zice!” Mă întorc să văd cine a zis. După aparențe părea un muncitor pe șantier. Avea cam 30-40 de ani, ochelari, ghiozdan și o cămasă flanelată.
N-am putut să mă opresc să trag cu urechea, am mers mai departe și când am ajuns la semafor m-am întors să le fac poză. Încă dezbăteau.

+ There are no comments

Add yours